top of page
Etsi
  • Writer's pictureJarna Paalanen-Flyktman

Ilmaa, tulta, taivasta ja intuitiota (ja tietenkin täysikuuta)


Jos haluat intuitiosi toimivan, luota siihen, nojaa siihen. Silloinkin, kun se tuntuu katkeralta pettymykseltä. Silloinkin, kun se saa sydänalasi kippuraan ja henkesi salpautumaan. Kun tiedät, ettet enää voi etkä halua. Tai kun tiedät, että sydämesi palaa jollekin niin vahvasti, että sinun on sukellettava sen roihuihin. Silloinkin, kun tuntuu siltä, että sinun pitää hypätä hyppytornin huipulta, näet altaan pohjan, ja uskot paiskautuvasti vasten kovaa, kuolevasi. Silloinkin, kun painat oven kiinni takanasi ja otat ensimmäisen askeleen poispäin. Ja tiedät, että paluuta ei ole. On vain pitkä ja mutkainen tie, ja tiedät, että se on sinun tiesi, vaikka et tiedäkään, minne se vie.


Laita jalat yhteen, ojenna itsesi täyteen pituuteen. Ja hyppää. Avaa ovi, oikaise ryhtisi, ja astu ulos. Älä katso taaksesi, sen näit jo.


Älä astu pelkoosi, astu vapauteen. Astu rohkeuteen. Veden pinta antaa sinulle myöten ja alkaa sitten kannattaa. Edelleen ojentautuneena täyteen mittaasi sukellat takaisin pintaan. Ja hengität. Tien mutkan takaa häämöttää avoin näkymä, pidä katseesi horisontissa. Kulje eteenpäin. Pidä katseesi horisontissa, ei omissa varpaissa. Maailma, elämä, on isompi kuin kehosi kaari. Yhdisty suureen, laajene.


Hengität sitä ilmaa, joka antaa sinulle vapauden. Vapauden olla itsesi. Vapauden olla sitä, mikä on tarkoitettu. Vapauden kohdata ne ihmiset, keitä polullesi on johdatettu. Vapauden puhua totuus. Olla aito. Olla Sinä.


Polkusi saattaa johdattaa sinut takaisin alkupisteeseen, samalle ovelle, minkä suljit takanasi. Mutta nyt tiedät, kuka olet. Uskalsit tulla itseksesi. Kohtaat menneisyyden mutta uudessa tiedossa. Tiedät, että enää koskaan et suostu nielemään omaa totuuttasi. Pidät valon intuitiosi huoneessa.


Palat sitä tulta, joka sinuun on tarkoituksella sytytetty. Itseäsi varten, mutta myös kaikkia muita varten. Palat tulta, joka saa täysikuun hehkumaan aurinkokylpyään, palat tulta, joka saa rakkaidesi sydämen läikkymään niin ilosta kuin surustakin, palat tulta, joka saa leipomasi leivät ja saviastiat kypsymään, palat tulta, joka elävöittää sanasi, askeleesi, työsi. Sinun tehtäväsi on palaa tultasi.


Taivas, korkeus, Jumala, varjelkoon sinua ja intuitiotasi. Että ojentautuisit täyteen mittaasi, ulvoisit kuuta, tanssisit aurinkoa, halaisit ihmiset ja eläimet, ruokkisit oman ja muiden sielut tulellasi. Keikkukoon kruunusi korkealla, jalat tukevasti tantereella, sydämesi täynnä tulta ja vapauden ilmaa.


Rakkaudella ja intuitiolla, joulukuussa 2018, Jarna

123 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page