top of page

YARNANTA JYVÄSKYLÄ
VIIKKOTUNNIT

Barre – tervetuloa tanssimaan

Barre on sekoitus balettia, jumppaa, kehonmuokkausta, sykkeen nostoa ja kehonhuoltoa. Barressa tanssitaan sykettä ylös, ja tehdään väliin lihaskuntoa.

Huippuhauskaa, vähän hikistä, lihaksia työllistävää, tulokset näkyvät nopeasti… Tule ja ihastu!

Kaikille barretunneille voit rohkeasti tulla, vaikka et olisi koskaan aikaisemmin tanssinut mitään.

Barre 45/60 tunnilla tanssitaan ja tehdään lihaskuntoa pääosin balettitangon vieressä. 60 minuutin tunnilla tehdään pidempi venyttely tunnin lopussa. Tunnilla ei tehdä pitkiä koreogragioita.

Barre Easy tunnilla tehdään yksinkertaisimpia barreliikkeitä. Tunnilla tehdään myös sarjat käsien ja keskivartalon lihaskuntoa, sekä lyhyt loppuvenyttely.

Hathajooga – kehoa voimistava tunti

Hathajooga on joogan tunnetuin muoto. Hathajoogatunnilla tehdään joogan perinteisiä asanoita eli asentoja, jotka voimistavat kehoa ja lisäävät liikkuvuutta. Kehon liikkeen lisäksi tuntiin kuuluu tärkeänä osana mielen rauhoittaminen ja hengitysharjoitukset.

Lempeä hatha sopii hyvin ensimmäiseksi tunniksi, tai silloin kun haluat keskittyä mielen hoitamiseen ja harjoituksen olevan fyysisesti kevyempi.

 

Voimakas hatha on fyysisesti kehoa vahvistava tunti, joka myös keskittyy hengitykseen ja mielen tuomiseen harjoitukseen mukaan. Voimakkaan hathan asanat ovat dynaamisempia, kuitenkaan tunnilla ei tehdä teknisesti vaikeita asanoita.

Aamujoogassa voit herätellä itsesi päivään joogamatolla. Tunti aloitetaan rauhallisesti ja virkeyden annetaan tulla kehoomme ja mieleen. Tarkoitus ei ole hikoilla, jotta pääset jatkamaan päivää ilman välttämätöntä suihkureissua.

 

Afterworkyoga on joogatunti sinulle, joka haluat tulla tunnille heti työ-, löhö- tai koulupäivän päätyttyä. Välillä reippaampaa liikettä, välillä viipyilevämpää venytystä, tilanteen ja energian mukaan.

 

Simply hatha on yksinkertaista joogaa, jossa pysähdytään hathan perusasanoihin tuntemaan ja hengittämään joogan vaikutusta kehossa. Tunnilla käydään lyhyesti läpi hathajoogan filosofiaa, ja asanatekniikkaa. Voit tehdä tunnin vaihtoehtojen mukaan myös kevyempänä.

 

Äijät, kanget ja ujot on hathajoogatunti niille, jotka ovat nielleet rautakangen tai keitettyä spagettia. Tunti tuo lisää liikkuvuutta ja helppoutta olemiseen, helpotusta kireisiin kohtiin ja myös rennon hetken vailla paineita. Tämä tunti sopii erinomaisesti ensikertalaisille.

 

Lounasjooga on erinomainen vaihtoehto tauolle keskellä päivää. Tunnilla tehdään hathajoogan rauhallisia ja virkistäviä hathajoogan asanoita, jotta iltapäivä töissä

Yinjooga – rauhaa mielelle ja keholle

Yinjoogatunneilla rauhoitutaan. Asentoihin asetutaan hitaasti ja omaa kehoa kunnioittaen. Keho tuetaan bolstereilla, joogatiilillä ja muilla apuvälineillä.  Asennot ovat passiivisesti kehoa avaavia ja palauttavat kehon normaalia liikkuvuutta. Asentojen kesto on noin 2-10 min. Yinjooga toimii mm. hyvänä palauttavana harjoituksena paljon liikkuville, hiljaista ja rauhallista tilannetta kaipaaville. Talvikaudella salia lämmitetään yin-tunnilla.

Afterweek Yin -tunnin pitkäkestoiset yinjoogan asennot rentouttavat ja rauhoittavat mielen viikon tapahtumista. 

 

Yinjooga-viikkotunneilla käydään kehon eri liikkuvuussuuntia hellästi läpi yinjoogan asentojen avulla. Tunneilla opastetaan hyvän asennon löytämiseen ja välineiden käyttämiseen.

 

Restoratiivinen jooga on rauhallisinta joogaa. Kehoa ja mieltä rauhoittavissa asennoissa pysytään noin 10- 20 minuuttia. Asennot kannatellaan apuvälineiden avulla siten, että keho saadaan rentoutumaan. Suosittelemme erityisesti väsyneille ja arjen kiireestä kärsiville.

 

Levon jooga on restoratiivista joogaa, jota ohjaa siihen erikoitunut joogaohjaaja. Levon joogan tavoitteena on kehon palautuminen sen luonnolliseen tasapainoon. Tasapainoon liittyy niin fyysinen, energeettinen kuin emotionaalinen ja henkinenkin taso.

bottom of page